صنعت برق ایران پس از سالها پیگیری مداوم و مستمر سندیکای صنعت برق ایران صاحب سه فهرست بهای واحد پایه در رشتههای خطوط زمینی، خطوط هوایی و پستهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق شد.
صنعت برق ایران پس از سالها پیگیری مداوم و مستمر سندیکای صنعت برق ایران صاحب سه فهرست بهای واحد پایه در رشتههای خطوط زمینی، خطوط هوایی و پستهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق شد.
پیش از این و طی سالهای متمادی، مهمترین مرجع مشاوران، پیمانکاران و کارفرمایان صنعت برق برای برآورد هزینه اجرای پروژهها "فهرست بهای تاسیسات برق" بود. این فهرست همانطور که از نام آن پیداست برای استفاده مجریان و پیمانکاران پروژههای عمرانی طراحی شده بود.
اما با توجه به عدم درج بسیاری از تجهیزات صنعت برق در این فهرست و یا منسوخ شدن تعداد زیادی از تجهیزات درج شده در آن، این صنعت نیاز به تدوین و اعلام فهارس بهایی جدیدی داشت که مختص به صنعت برق باشد. بر همین اساس پس از پیگیریهای چندین ساله سندیکا، تدوین فهرست بهای واحدهای پایه رشته های توزيع نيروی الكتريكی، خطوط زمینی انتقال و فوق توزیع نیروی برق، خطوط هوایی انتقال و فوق توزیع نیروی برق و پستهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق در دستور کار سازمان برنامه قرار گرفت.
از این چهار مورد، فهرست بهای واحد پایه رشته توزیع نیروی الکتریکی که با مشارکت و همکاری همه جانبه شرکت توزیع یزد، سندیکای صنعت برق، شرکت توانیر و کارشناسان سازمان برنامه تدوین شده، در نیمه اول سال 98 قیمت دار و ابلاغ شده و رفع اشکالات موجود در ردیفها و قیمتهای آن در حال پیگیری است.
فهارس بهای خطوط هوایی، زمینی و پستهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق که به عنوان فهارس بهای نیرو نیز شناخته میشود، تقریبا بخش قابل توجهی از نیاز شرکتهای عضو سندیکا اعم از پیمانکاران و مشاوران در حوزه پست و انتقال را پوشش میدهد.
این فهرست سه گانه با هزاران نفر ساعت جلسه در محل سندیکا و شرکت توانیر تدوین شده و دهها هزار ردیف آن با مشارکت صدها شرکت فعال در صنعت برق و عضو سندیکا قیمت دار و از جانب رئیس سازمان برنامه ابلاغ شده است.
گفتنی است تهیه فهرست مذکور پس از نگارش اولیه و اصلاح شرح ردیفها در جلسات کارشناسی، در اختیار شرکت توانیر قرار گرفته و به تایید است. در گام بعدی از شرح فهرستها در سازمان برنامه با اتکا به مستندات کافی، دفاع شد. گام نهایی نیز جلب مشارکت شرکتهای بخش خصوصی جهت قیمتگیری، اخذ تاییدیه شرکت توانیر و در نهایت ارائه آنها به سازمان برنامه بوده است. به این ترتیب صنعت برق ایران از این پس برای اخذ تعدیلها، با موانع حقوقی و قانونی بسیار کمتری مواجه است.
فهرست بهای خطوط زمینی انتقال و فوق توزیع
فهرست بهای خطوط هوایی انتقال و فوق توزیع
فهرست بهای پستهای انتقال و فوق توزیع