هفتاد و چهارمین جلسه دوره هفتم هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران، یکم تیر سال جاری با حضور اعضای هیات مدیره و بازرسین سندیکا به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
در ابتدای جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته طی دو هفته گذشته توسط دبیر سندیکا ارائه شد. در این گزارش به جلسه با معاونت سیاسی صدا و سیما و طرح سه چالش کلیدی صنعت برق شامل چرخه معیوب اقتصاد برق، نظام حقوقی و قراردادی یکجانبه و مشکلات زنجیره تامین و صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی این صنعت، جلسه با مدیرکل بررسیهای بازرگانی و قراردادهای شرکت توانیر، قرار گرفتن موضوع لزوم اصلاح نظام حقوقی و قراردادها در دستورکار کمیته برق کمیسیون انرژی اتاق ایران، هماهنگی برگزاری دوره آموزشی آشنایی با خدمات صندوق ضمانت صادرات برای اعضا و نیز پیگیری مطالبات شرکت توانیر از بانک مرکزی از طریق اتاق ایران اشاره شد.
پیگیری چالش مالکیت معنوی در صنعت برق از سازمان ثبت اسناد و املاک، جلسه با اندیشکده اقتصاد مقاومتی در خصوص چالشهای صنعت برق و نهایی شدن گزارش سندیکا در خصوص وضعیت موجود، چالشها و راهکارهای پیشنهادی برای ارائه به مجلس بخش دیگری از گزارش دبیر سندیکا بود.
در ادامه گزارشی از جلسه نایب رئیس سندیکا و نماینده سندیکا در اتاق ایران با نایب رئیس اتاق ایران و قائم مقام دبیرشورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ارائه و به این نکته تاکید شد که در این جلسه پیگیری چالشهای صنعت برق در شورای گفتگو مطالبه شده است. از اینرو مقرر شد گزارشی در خصوص وضعیت موجود، چالشها و راهکارهای توسعه صنعت برق تهیه و جهت ارائه به شورای گفتگو تهیه و به رییس اتاق بازرگانی ایران ارائه شود.
با تصمیم هیاتمدیره، بر لزوم ارتباط مستقیم با سازمان برنامه به موازات شورای هماهنگی تشکلها تاکید و مقرر شد هیاتمدیره و دبیرخانه از تمامی ظرفیتهای خود برای تقویت ارتباط مستقیم سندیکا با سازمان برنامه استفاده کند. همچنین مقررشد موضوع مشکلات اعضا درخصوص قراردادهای متوقف به قوه قضاییه نیز منعکس شود.
گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص بخشنامه 5/14 درآمد سازمان تامین اجتماعی موضوع بعدی جلسه بود که با توجه به طی شدن گامهای نهایی برای به سرانجام رسیدن موضوع، مقرر شد برای تسریع در ابلاغ دستورالعمل مربوطه، از ظرفیت¬های اتاق بازرگانی و شورای گفتگو نیز برای تحقق موضوع استفاده شود.
در ادامه، جلسه مشترک نمایندگان هیأت مدیره انجمن شرکتهای آب و فاضلاب با هیات مدیره سندیکا برگزار شد. در این بخش بر لزوم همکاریهای فیمابین به منظور افزایش قدرت چانهزنی، بالا بردن سطح پیگیریها از وزیر نیرو به جای معاونتها، کسب جایگاه موثر در نهادهای بالادستی نظیر شورای هماهنگی و سازمان برنامه و همچنین ایجاد همافزایی برای پیگیری موضوعات مشترک، تاکید شد.
بر این اساس مقرر شد دبیران دو تشکل به عنوان نمایندگان و رابطان این دو تشکل برای ایجاد کارگروه یا دفتر همکاریهای مشترک اقدام کنند. همچنین مقرر شد ساختار و موضوعات قابل پیگیری در این دفتر مشترک تعیین شده و این دفتر علاوه بر موضوعات موردی و کوتاه مدت، موارد میان و بلندمدت را نیز پیگیری کند.