در پی امضای تفاهمنامه فیمابین صندوق ضمانت صادرات ایران و شرکت ساتکاب برای حمایت از صادرات کالای آب و برق، نشست آشنایی با ظرفیتهای صندوق ضمانت صادرات ایران به همت کمیته توسعه صادرات سندیکای صنعت برق ایران و ساتکاب صبح امروز با حضور اعضای کمیته در خانه تشکلهای اتاق تهران برگزار شد.
در پی امضای تفاهمنامه فیمابین صندوق ضمانت صادرات ایران و شرکت ساتکاب برای حمایت از صادرات کالای آب و برق، نشست آشنایی با ظرفیتهای صندوق ضمانت صادرات ایران به همت کمیته توسعه صادرات سندیکای صنعت برق ایران و ساتکاب صبح امروز با حضور اعضای کمیته در خانه تشکلهای اتاق تهران برگزار شد.
در این نشست مهندس علاءالدینی؛ مدیرعامل شرکت ساتکاب، مهندس باقری؛ نایب رئیس هیات مدیره و رئیس کمیته توسعه صادرات سندیکا، دکتر جعفری؛ مدیرکل امور بازرگانی و توسعه پوششهای بیمهای، آقای احمدی مدیرکل امور مشتریان و روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات و آقای یوسفنژاد مدیرکل دفتر صدور بیمهنامههای میان و بلندمدت صندوق ضمانت صادرات حضور داشتند.
در ابتدای جلسه بعد از تشریح سیاستها و استراتژیهای ساتکاب توسط مدیرعامل این شرکت، اقدامات و برنامههای ساتکاب نیز اعلام و تاکید شد که صنعت آب و برق کشور از لحاظ فنی در جایگاه خوبی قرار دارد و به خودکفایی رسیده است، بهطوری که در بسیاری از صنایع از محصولات تولید داخل استفاده میشود.
وی با تاکید بر اینکه در سال جهش تولید و شرایط تحریم و سخت امروز که فشارهای اقتصادی سنگینتر شده است، رویکرد صادرات باید بیشتر مورد توجه باشد، افزود: یکی از کارهایی که در حوزه صادرات باید انجام شود، زمینهسازی برای فعالیت بخش خصوصی است و ما مسئولیت داریم بسترهای لازم را فراهم و موانع را از میان برداریم.
مدیرعامل ساتکاب ادامه داد: برای توسعه صادرات از یک سو باید برنامهها و سیاستهای دولت را پیگیری کرد و از سوی دیگر با شناسایی نهادهای موثر جریان صادرات را تسهیل کرد چرا که این نهادها ظرفیت خوبی دارند که صندوق ضمانت صادرات ایران یکی از این نهادهای اثرگذار است.
در ادامه جلسه مهندس باقری، ضمن اشاره به اینکه ارتباط خوبی بین سندیکا، ساتکاب و صندوق ضمانت صادرات ایران برقرار است، بیان کرد: این صندوق میتواند به عنوان نماینده دولت و حلقه تاثیرگذار در حوزه توسعه صادرات غیرنفتی، نقش پررنگی ایفا کند.
وی با تاکید بر اینکه سال 99 توسط رهبری به نام جهش تولید نامگذاری شده است و باید در این مسیر حرکت کرد، افزود: امروز محقق کردن فعل صادرات کار چندان سادهای نیست و عزم جدی میطلبد و صادرکنندگان باید مورد حمایت دستگاههای ذیربط قرار بگیرند. صندوق ضمانت صادرات ایران نیز یکی از حلقههای تاثیرگذار در صادرات خدمات فنی مهندسی و محصولات هایتک است که صنعت برق نیز در این زمره قرار میگیرد.
رئیس کمیته توسعه صادرات سندیکا ادامه داد: ارتباط تنگاتنگ و منسجمی که بین صندوق ضمانت صادرات ایران و ساتکاب و سندیکا شکل گرفته قطعا منشا خیر و برکت برای صادرکنندگان به خصوص اعضای کمیته توسعه صادرات سندیکا خواهد بود.
مهندس باقری در ادامه با تاکید بر اینکه نگرش ما به صارات غیرنفتی باید تغییر پیدا کند، افزود: تمرکز در صادرات باید بر روی محصولاتی باشد که خلق ثروت بیشتر و تولید ارزش افزوده بیشتری داشته باشد. امروز صنعت برق در راس هرم ارزش افزوده قرار دارد و محصولات هایتک صادر میکند. خدمات فنی و مهندسی ما در کشورهای هدف در زمینه احداث نیروگاهها و پستهای برق در بالاترین ارزش افزوده قرار دارند. اما متاسفانه از تمامی ظرفیت این حوزه در زمینه صادرات بهره نگرفته نشده و مغفول مانده است.
وی افزود: ما در حوزه در خدمات فنی و مهندسی ظرفیتی به میزان 34 میلیارد دلار در کشورهای همسایه و منطقه داریم در حالی که حجم صادرات انجام شده، فاصله بسیاری با نقطه مطلوب دارد. البته صندوق ضمانت صادرات ایران با قدمهایی که برداشته و مشکلات برخی از شرکتهای ما را بخصوص در افغانستان حل کرده است لذا اقدامات این صندوق در حمایت از صادرکنندگان و تسهیل جریان صادراتی در توسعه صادرات بسیار موثر خواهد بود که امیدواریم این تلاشها منجر به رشد صادرات غیرنفتی در سال جهش تولید باشد.
در ادامه جلسه آقایان احمدی و یوسفنژاد به عنوان نمایندگان صندوق ضمانت صادرات به تشریح مسائل فنی در حوزه ضمانت صادرات پرداخته و محورهایی از قبیل مدیریت ریسک در صندوق، تحلیل ریسک کشورها، تحلیل ریسک بانکها، عوامل موثر در تعیین سقف پوشش ریسکها، عوامل موثر در تعیین بانکهای قابل قبول، ریسکهای تحت پوشش، اعتبارات صادراتی کوتاه مدت، اعتبار سنجی خارجی، رتبه بندی خریدار خارجی، بیمه نامه بلا اثر شدن قرارداد صادراتی، پوششهای بیمهای میان مدت و بلند مدت، نحوه محاسبه حق بیمه پوشش سرمایهگذاری، شرایط لازم جهت پوشش طرح های صادرات محور و ... ارائه کردند. در پایان جلسه اعضای کمیته توسعه صادرات سندیکا سوالات و مشکلات خود در مسیر صادرات را مطرح کرده و پاسخ خود را دریافت کردند.