هفتاد و یکمین جلسه دوره هفتم هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران، بیست و یکم اردیبهشت سال جاری با حضور تمامی اعضای هیات مدیره و بازرسین سندیکا به صورت برخط و مشارکت با ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای جلسه گزارشی از اهم اقدامات انجام شده در طول دو هفته اخیر توسط دبیر سندیکا ارائه شد. در این گزارش به واکنش سندیکا نسبت به ابلاغیه شرکت توانیر در خصوص حوادث قهریه ناشی از شیوع ویروس کرونا، ابلاغ فهارس بهای رسته نیرو از سوی سازمان برنامه، لغو کاربری عمومی دستورالعملهای مابهالتفاوت نرخ ارز و فلزات توانیر، انجام هماهنگیهای لازم برای بهرهمندی اعضا از دوره آموزشی آشنایی با فهارس بها و نحوه تعدیل پیمانهای فهرست بهایی و تقدیر از نمایندگان سندیکا در کارگروههای فهارس بها اشاره شد. پیگیری اختصاص تسهیلات 12 درصدی مصوب دولت به کسبوکارهای صنعت برق، ارائه نقشه راه و برنامه راهبردی توسعه صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی در صنعت برق و انرژی از سوی اتاق تهران به معاون اول رئیس جمهور و ارجاع این سند از سوی ایشان به وزرای نیرو و صمت و نیز هماهنگی درج برنامههای سندیکا در برنامههای کمیسیون انرژی اتاق تهران در خصوص سال جهش تولید نیز بخش دیگری از گزارش دبیر سندیکا بود.
در ادامه این گزارش به تشکیل کارگروه تاثیر افزایش نرخ حقوق و دستمزد بر صنعت برق و تهیه پیشنویس بیانیه موردنظر، درخواست تجدیدنظر در مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی درخصوص ماده 244 قانون مالیاتهای مستقیم، درخواست مشارکت بخشخصوصی در سیاستگذاریهای انرژی تجدیدپذیر از شورای راهبری و سیاستگذاری انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق وزارت نیرو، تدوین سناریوهای تامین مالی سال 99 سندیکا و تقدیر مؤسسه خیریه محک از همکاری سندیکا در تامین تجهیزات مورد نیاز بیمارستان محک اشاره شد.
با توجه به فقدان نقدینگی کافی برای اجرای پروژهها، مقرر شد مطالبات، اثرات منفی کرونا بر کسب و کار اعضا و اولویتبندی قراردادها سه محور اصلی فعالیتهای سندیکا در سال 99 باشند. همچنین مقرر شد کلیه مکاتبات انجام شده در سه محور کلیدی مطالبات، قراردادها و اولویتبندی در قالب یک تحلیل آماری بررسی شده و گزارشی از نتایج پیگیریها از وزارت نیرو و توانیر به هیات مدیره ارائه شود.
در ادامه گزارشی از جلسه نمایندگان سندیکا با معاونت مالی و پشتیبانی شرکت توانیر توسط دبیر سندیکا ارائه شد. بر اساس مذاکرات انجام شده در جلسه و با توجه به کمبود شدید نقدینگی در توانیر و انباشت مطالبات شرکتهای عضو مقرر شد سندیکا از ظرفیتهای ارتباطی و رسانهای خود برای وصول مطالبات توانیر نزد بانک مرکزی و نیز اخذ تسهیلات 12 درصدی از دولت برای صنعت برق استفاده و استدلالهای مربوطه را در اسرع وقت تهیه و به معاونت اقتصادی ریاست جمهوری ارائه کند.
با مصوبه هیات مدیره مقرر شد پس از جمعبندی نتایج استعلام میزان مطالبات اعضا، سندیکا بر لزوم پرداخت مستقیم مطالبات از سوی توانیر شده تاکید و تلاش نماید منابع مالی در نظر گرفته شده برای تسویه بدهیها به شرکتهای تابعه تخصیص داده نشود. همچنین مقرر شد نامه استعلام مطالبات از طریق رسانههای سندیکا و از کانال کمیتههای تخصصی هم پیگیری شده و از این طریق مشارکت جدیتر اعضا جلب شود.
در ادامه مقرر شد سندیکا علاوه بر اینکه وزارت نیرو و توانیر را به عنوان اصلیترین مرجع پیگیری خود مد نظر قرار میدهد، از همه ظرفیتهای خود برای پرداخت مطالبات بهره برده و این موضوع را از سایر مبادی قانونی از جمله اتاقهای بازرگانی و مجلس شورای اسلامی نیز دنبال کند. همچنین بنا شد سندیکا تلاش کند از محل درآمدهای ارزی وزارت نیرو از صادرات برق در ازای مطالبات اعضا، برای آنها حواله ارزی بگیرد.
با تصمیم اعضای هیات مدیره مقرر شد سندیکا برنامههای خود را برای پیگیری مطالبات شرکتهای عضو در قالب یک استراتژی مشخص و روشن تدوین کرده و در اختیار هیات مدیره قرار دهد و ضمن پیگیری جدی موضوع مطالبات، اقدام رسانهای گسترده درخصوص این موضوع و پیامدهای منفی آن برای کسب و کارهای صنعت برق انجام شود.
به منظور استخراج شاخصهای اصلی اولویتبندی پروژهها بر اساس فاکتورهای اقتصادی و فنی کارگروهی متشکل از کمیته حقوقی، کمیته مشاوران و معاونت پژوهشی تعیین و تاکید شد این کارگروه در اسرع وقت تشکیل و کار خود را آغاز کند.