جلسه مشترک کمیسیون تخصصی تجدیدپذیر و رویکردهای نوین انرژی و کمیتههای انرژیهای تجدیدپذیر، تولید پراکنده و بهینه سازی مصرف به عنوان کمیته های زیرمجموعه این کمیسیون، بیستم دی ماه سال جاری به منظور بحث و تبادلنظر در خصوص ماده 4 و 5 قانون مانعزدایی از صنعت برق و بهرهمندی از ظرفیتهای قانون مذکور در صنعت برق برگزار شد.
در این جلسه ضمن تاکید بر ظرفیتهای این قانون برای کلیه شرکتهای فعال در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، تولید پراکنده و بهینهسازی انرژی، اذعان شد که در ماده 4 قانون مانعزدایی فرصت مناسبی برای تولید پراکنده و تجدیدپذیر به صورت مشترک فراهم شده است. همچنین به کاهش انگیزهها برای احداث نیروگاه توسط صنایع بزرگ به دلیل عدم تعیین دقیق نرخها و جریمهها در صورت عدم پایبندی به قانون، اشاره و تاکید شد که برای این مساله باید چارهاندیشی شود.
در بخش دیگری از جلسه به ظرفیتهای ماده 5 قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق و ارتباط مستقیم آن با ماده 12 قانون رفع موانع تولید پرداخته و اذعان شد که با توجه به اینکه فرایند و سازوکار سوخت صرفهجویی شده تاکنون نهایی نشده، از این رو به نظر میرسد بهره مندی از ماده 5 در گرو حل و فصل چالشهای موجود در اجرایی شدن ماده 12 باشد.
تضاد منافع بین وزارت نفت و نیرو در ماده 12 قانون رفع موانع تولید بسیار پر رنگ است اما میتوان امیدوار بود که در قانون مانعزدایی این تضاد منافع کاهش یافته و تامین مالی مناسبی در پروژهها صورت گیرد.
در این جلسه با توجه به عدم اشاره به آییننامه اجرایی در ماده 5، پیشنهاد شد که بخش خصوصی عهدهدار تدوین آییننامه این قانون شود و پیگیریهای لازم را به منظور حصول اطمینان از تخصیص بودجهها با شرط تفکیک از مبدا در بودجه مربوطه انجام دهد.
در پایان این جلسه مقرر شد ، اجرایی شدن ماده 12 و ماده 5 توسط هیات رئیسه کمیته انرژی های تجدیدپذیر راهبری شده و موضوعات کلان مرتبط با حوزه تولید و یا بهینهسازی انرژی به طور مشترک در این کمیسیون و با حضور اعضای هیات رئیسه کمیتههای زیر مجموعه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.