جلسه هیات رئیسه کمیته تخصصی سازندگان سیم و کابل، مهرماه سال جاری با هدف بررسی مهمترین چالشهای صادراتی تولیدکنندگان سیم و کابل در محل سندیکای صنعت برق ایران برگزار شد.
در این جلسه ضمن تاکید بر لزوم استانداردسازی و نظارت بر کیفیت سیم و کابل صادراتی کشور، اشاره شد که به دلیلعدم شناخت خریداران در کشورهایی مانند عراق و اقلیم کردستان و همچنین ناآگاهی گمرکات کشور با روند فعالیت شرکتهای سازنده سیم و کابل، این شرکتها در صدور تولیدات خود با مشکلات جدی مواجه شدهاند.
روند رفع تعهد ارزی و همچنین زیان ۱۰ درصدی شرکتها برای فروش کوتاژ صادرات و واردات از دیگر مشکلاتی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین خاطرنشان شد که صادرکنندگان ایرانی به دلیل تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد در بازار عراق با افزایش قیمت ۲۵ درصدی در این بازار مواجه شدهاند که قدرت رقابت آنها را در این بازار به شدت کاهش داده و بهعدم رغبت تجار عراقی به خرید مجدد از شرکتهای ایرانی منجر شده است.
در همین راستا مقرر شد نامهای با موضوع مهمترین چالشهای سازندگان سیم و کابل در بازار عراق تهیه و پس از تایید هیات مدیره برای مراجع ذیربط ارسال شود.
در بخش دیگری از این جلسه نامه سازمان بازرسی کل کشور به شرکت توانیر در خصوص قراردادهای خرید کالا و تجهیزات مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تاکید شد که ضروری است این نامه به منظور حضور اعضا در مناقصات به همه آنها اطلاعرسانی شود. همچنین مقرر شد نامهای برای سازمان بازرسی کل کشور ارسال شده و پیگیریهای لازم به منظور اصلاح توضیحات نادرست نامه فوق الذکر و خنثی کردن نامه ارسالی به شرکت توانیر انجام شده و درخواست برگشت به ماده ۵۰۹۰ نحوه محاسبات تأخیرات ناشی از تأخیر در پرداخت صورت وضعیتها با این سازمان مطرح و دنبال شود.
نحوه محاسبه میزان مصرف کاتد و مفتول مسی هم از دیگر موضوعات مطروحه در این جلسه بود که در نهایت مقرر شد این موضوع توسط گروهی از کارشناسان فنی شرکتهای عضو کمیته مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نتایج آن در جلسات آتی ارائه شود.
در این جلسه همچنین گزارشی از پیشنهادات کمیته در رابطه با اقدامات جبرانی از بابت افزایش نرخ آلومینیوم و همچنین اقدامات صورت گرفته در خصوص استعلام قیمتهای فهارس بهاء سه ماهه اول و دوم سال ۱۴۰۳ارائه و تاکید شد که با مشارکت و همکاری اعضا در ارسال اطلاعات، شاخصهای سیم و کابل از ۶ ماهه دوم ۱۴۰۱ بهبود یافته و منطقی شده است.