نود و دومین جلسه دوره هفتم هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران، بیست و پنجم خرداد سال جاری با حضور اعضای هیات مدیره و بازرسین و نمایندگان تعدادی از کمیته های سندیکا به صورت برخط برگزار شد.
در ابتدای جلسه، گزارشی از اهم اقدامات سندیکا طی دو هفته گذشته توسط دبیر ارائه شد. در این گزارش به تهیه و انتشار انتظارات بخش خصوصی صنعت برق از ریاست جمهوری و دولت سیزدهم، تغییر ماده 68 شرایط عمومی پیمان از برکناری به فسخ با پیگیریهای سندیکا، ادامه جلسات با نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه، جلسه با سازمان تامین اجتماعی در خصوص مشکلات اعضا در این حوزه، عضویت و حضور فعال سندیکا در کارگروه تولید بار اول توانیر و هماهنگی برگزاری رویداد مشترک با صندوق نوآوری و معاونت علمی ریاست جمهوری با موضوع آشنایی اعضا با نحوه حمایت، ارائه مشوقها و ظرفیتهای قانونی در زمینه تولید بار اول اشاره شد. همچنین پیگیری جلسه اضطراری با مدیرعامل شرکت توانیر برای پیگیری مشکلات اعضا بویژه در حوزه توزیع، اعلام فهرست فناوریهای اولویتدار اعضا به معاونت سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ارائه پیشنهادات سندیکا در خصوص پیشنویس قرارداد تیپ به ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس، برگزاری وبینار بررسی چالشها و فرصتهای صنعت برق و انرژی با همکاری اتاق مشترک ایران و آلمان، استعلام تبعات ناشی از قطعی برق واحدهای صنعتی و تولیدی اعضا، کسب موافقت وزارت صمت با پیشنهاد سندیکا در خصوص تشکیل کارگروه پشتیبانی و مانعزدایی از صنعت بخش دیگری از گزارش دبیر سندیکا بود.
در ادامه با توجه به اینکه شورای هماهنگی تشکلها پیگیریهایی را در خصوص رفع مشکلات حوزه تامین اجتماعی صورت داده، مقرر شد کلیه مکاتبات سندیکا در خصوص تامین اجتماعی در اختیار نماینده سندیکا در شورای هماهنگی قرار گیرد و این موضوع از سوی شورای هماهنگی نیز به شکل جدی دنبال شود. همچنین مقرر شد نمایندگان سندیکا طی نشستی با مدیران شورای هماهنگی، مواضع، پیگیریها و پیشنهادات سندیکا در خصوص موضوع سازمان تامین اجتماعی را تشریح کنند. همچنین آقایان مهندس مسائلی و مهندس سعادتی، نمایندگان سندیکا برای پیگیری و حضور در جلسات مشترک با سازمان تامین اجتماعی تعیین شدند.
همچنین موافقت وزارت صمت با پیشنهاد سندیکا مبنی بر تشکیل کارگروه پشتیبانی و مانعزدایی از صنعت برق در این وزارتخانه مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد سندیکا تلاش کند سطح و ضریب اثربخشی این کارگروه را با حضور مدیران ارشد وزارت صمت ارتقا دهد.
بخش دوم جلسه با حضور نمایندگان محترم کمیته پیمانکاران توزیع، کمیته یراقسازان توزیع، کارگروه تولیدکنندگان تیربتونی، برگزار شد. در این بخش گزارش" اقدامات سندیکا در حوزه توزیع نیروی برق" شامل اقدامات در حوزه قراردادها و مناقصات، قرارداد تیپ، تعدیل، فهرستبها و تامین مواد اولیه سازندگان توسط دبیر کمیته سازندگان یراقآلات توزیع ارائه و مصوبات هیأت مدیره در این خصوص نیز توسط دبیر سندیکا تشریح شد.
در ادامه نمایندگان کمیتههای تخصصی حوزه توزیع اهم چالشهای این حوزه را مطرح و ضمن اشاره به پیگیریهای چندساله برای تدوین و ابلاغ قرارداد تیپ، بر لزوم تسریع در تحقق این موضوع تاکید کردند.
ناکارآمدی و عملکرد نامناسب برخی مدیران عامل شرکتهای توزیع نیروی برق، کاهش معنادار تعداد پیمانکاران برخی از شرکتهای توزیع نیروی برق به دلیل مشکلات ناشی از این ناکارآمدیها، عدم استفاده شرکتهای توزیع نیروی برق از فهرست بهای پایه توزیع نیروی برق در قراردادها، عدم تبعیت شرکتهای توزیع نیروی برق از روش محاسبه تعدیل ابلاغ شده و استفاده از روشهای تعدیل متفاوت و سلیقهای عمل کردن در قراردادهای حوزه توزیع، عدم تکافوی تعدیل به منظور جبران آثار ناشی از افزایش قیمت ها در قراردادهای حوزه توزیع، رویکرد نادرست و دوگانه معاونت هماهنگی توزیع توانیر در اجرایی کردن بخشنامههای لازمالاجرای سازمان برنامه و بودجه و تحمیل هزینه و خسارات جبران ناپذیر به شرکتهای فعال این حوزه؛ از جمله ابلاغ بخشنامه تعدیل نرخ ارز نوبت دوم و سوم به شرکتهای توزیع و ابطال آن در فاصله 48 ساعت بخشی از چالشهایی بود که توسط نمایندگان حوزه توزیع مطرح شد.
در ادامه، نحوه برگزاری مناقصات در حوزه توزیع (یراق آلات توزیع) خارج از گروه مربوطه و یا با استفاده از عناوین غیرمرتبط، خروج شرکتهای پیمانکار و تولید از صنعت برق به دلیل عدم مدیریت مناسب و کارآمد معاونت هماهنگی توزیع، حذف امتیازدهیها و تاییدیههای شورای ارزیابی و ایجاد آسیبهای جدی برای تولیدکنندگان به دلیل استفاده کارفرمایان از بورس کنتور، ترانس و کابل، عدم الزام شرکتهای توزیع به استفاده از قرارداد تیپ و فهرست بهای پایه توزیع و عدم ابلاغ شاخصهای موقت و قطعی تعدیل فهرست بهای پایه توزیع را از دیگر چالشهای حوزه توزیع مورد بررسی قرار گرفت.
اعضای هیات مدیره ضمن تقدیر از زحمات و پیگیریهای روسا، هیأترئیسه و اعضای کمیتههای توزیع برای رسیدگی و طرح مشکلات این حوزه، مقرر کردند کارگروه ویژه توزیع متشکل از روسا و نمایندگان کمیتههای فعال در حوزه توزیع نیروی برق به منظور پیگیری تخصصی مشکلات این حوزه از قبیل تسریع در اصلاح و اجراییسازی قرارداد تیپ، ابلاغ بخشنامههای جبرانی ارز و ... در سندیکا تشکیل شود.
همچنین مقرر شد به منظور پیگیری مشکلات شرکتهای عضو در حوزه توزیع من جمله عدم ابلاغ قراداد تیپ از سوی معاونت هماهنگی توزیع و عدم تبعیت از بخشنامههای ابلاغ شده سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر مشکلات مطرح شده در جلسه، پیگیری مقتضی در سطح مقامات ارشد وزارت نیرو، شرکت توانیر و همچنین مراجع قضایی، مجلس، دادستانی، و نهادهای نظارتی صورت پذیرد. همچنین با تصمیم اعضای هیأت مدیره و نمایندگان کمیته های مرتبط با حوزه توزیع مقرر شد اقدامات لازم به منظور انعکاس عدم تعامل و همکاری معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر با سازندگان، پیمانکاران و تامینکنندگان کالا و خدمات فعال در حوزه توزیع از طریق رسانههای سندیکا و رسانههای عمومی صورت پذیرد.
*با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا جلسه کاملا آنلاین برگزار شده و عکس آرشیوی است.