نشست مشترک هیات رئیسه کمیته انرژیهای تجدیدپذیر سندیکا با نمایندگان شرکتهای فعال در زمینه تجدیدپذیر استانهای اصفهان و خراسان، روز شنبه شانزدهم آذر سال جاری در محل سندیکا برگزار شد.
نشست مشترک هیات رئیسه کمیته انرژیهای تجدیدپذیر سندیکا با نمایندگان شرکتهای فعال در زمینه تجدیدپذیر استانهای اصفهان و خراسان، روز شنبه شانزدهم آذر سال جاری در محل سندیکا برگزار شد.
در ابتدای جلسه مهندس صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران و عضو هیأت مدیره سندیکا تاریخچهای از نحوه شکلگیری کمیته انرژیهای تجدیدپذیر در سندیکا و اقدمات مهم صورتگرفته در ادوار مختلف هیات رئیسه این کمیته ارائه داد. ایشان ضمن تاکید بر لزوم توسعه کسب و کار تجدیدپذیر در ایران، صنعت تجدیدپذیر را صنعتی با ظرفیت 70 میلیارد دلار ارزیابی کرده و بر لزوم همگرایی و هماهنگی بخش خصوصی جهت از میان بر داشتن موانع تاکید کرد.
در ادامه جلسه دکتر کبیری رئیس کمیته انرژیهای تجدیدپذیر اهداف و برنامههای دوره پنجم کمیته مذکور، ارتباطات این کمیته با اعضا و سطح اختیارات و مسئولیتهای آن را تشریح کرد. طرح ابهامات و دغدغههای شرکتهای فعال در حوزه تجدیدپذیر توسط نمایندگان حاضر، محور بعدی جلسه بود که نمایندگان سندیکا نسبت به پاسخگویی و رفع ابهام برآمدند.
نمایندگان حاضر از شرکتهای تجدیدپذیر دو استان خراسان و اصفهان تاکید کردند که در حوزه تجدیدپذیر حدود 40 شرکت در استان خراسان و 30 شرکت در استان اصفهان فعال هستند. این شرکتها با برگزاری انتخابات غیررسمی گروهی را از میان خود جهت پیگیری مشکلات انتخاب کردهاند. این گروه تصمیم دارند به منظور همافزایی و تمرکز بیشتر بر مشکلات تجدیدپذیرها، در قالب یک تشکل به فعالیت بپردازند.
طبق تاکید نمایندگان شرکتهای تجدیدپذیر در جلسه، با توجه به فعالیت کمیته انرژیهای تجدیدپذیر از سال 1389 و عضویت حدود 60 شرکت فعال در این حوزه، عضویت در سندیکای صنعت برق ایران و کمیته تجدیدپذیر سندیکا می تواند فرصت مناسبی برای حفظ یکپارچگی شرکتهای فعال در این حوزه باشد.
در این جلسه حاضران درباره قدرت چانهزنی سندیکا در وارد کردن شرکتها به وندورهای شرکتهای توزیع سوالاتی مطرح کردند. در پاسخ به این سوال عنوان شد که در گذشته همکاری مناسبی توسط دفتر برق روستایی توانیر با کمیته انرژیهای تجدیدپذیر شکل گرفته و طی آن تمامی اعضای کمیته تجدیدپذیر سندیکا توسط دفتر مذکور به شرکتهای توزیع ارسال شده است. علاوه بر این هیات رئیسه کمیته در دوره جدید قصد دارد با فعال کردن ظرفیتهای مربوط به ارزیابی و رتبهبندی شرکتها، به توسعه کسب و کار اعضا و ساماندهی پروژههای ملی کمک کند.
محور بعدی جلسه درخصوص آزادی عمل و قدرت اعضای تجدیدپذیر سندیکای شعب اصفهان و خراسان بود که در پاسخ تاکید شد شرکتهای عضو سندیکا متناسب با حوزه عملکرد به صورت اتوماتیک در شعب و کمیتههای مربوطه عضو میشوند. لذا با برگزاری انتخابات شعب و یا مرکز، شرکتهای عضو میتوانند بر اساس آرای کسب شده در هیات مدیره شعب و یا مرکز ایفای نقش کنند. همچنین تاکید شد که مکاتبات شعب با شرکتهای استان با امضای رئیس و دبیر شعب امکان پذیر است و درخصوص نامههای ملی، تنها رئیس هیات مدیره سندیکا و دبیر سندیکا دارای حق امضا هستند. همچنین تاکید شد در صورت عضویت شرکتها در سندیکا، شاخه استانی کمیته انرژیهای تجدیدپذیر در استان تشکیل شود تا فعالیتها به صورت تخصصی و هماهنگ با کمیته پیگیری شوند.
در پایان جلسه شرایط عضویت در سندیکا توسط دبیر کمیته اعلام و تاکید شد روند جذب شرکتهایی که تمایل به عضویت در سندیکا دارند حتیالمقدور با سرعت و مساعدت بیشتری پیگیری شود.