جلسه مشترک سندیکای صنعت برق ایران و شرکت مادر تخصصی ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) دوم تیر سال جاری با حضور آقایان مهندسین علاالدینی و جلیلیان مدیرعامل و مشاور مدیرعامل ساتکاب، آقایان مهندسین بخشی، باقری و برزی مهر رئیس، نایب رئیس و دبیر سندیکا در محل ساتکاب برگزار شد. آقایان مهندسین مسگرپور و فیاضی رئیس و دبیر فدراسیون صنعت آب نیز در این جلسه حضور داشتند.
در ابتدای جلسه درباره اساسنامه ساتکاب مباحثی مطرح و تاکید شد که اساسنامه این شرکت حکم قانون دارد چرا که مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است. شرکت ساتکاب سهامدار 170 شرکت است که شرکتهای توزیع، مپنا و ... جزو این سهامداران به شمار میروند.
ادامه جلسه به بررسی موضوع استارتاپها اختصاص داشت که بنا شد تا پایان سال برای این حوزه برنامهریزی و اقدامات لازم انجام شود. هوشمندسازی کنتورهای آب و برق، هیدروتوریسم، فیبرهای نوری و ... از ظرفیتهایی هستند که ساتکاب میتواند نقش تسهیل کنندهای درباره ایجاد استارتاپها در این حوزه ایفا کند اما به سطح رقابت شرکتها ورود نخواهد کرد.
صنعت آب و برق به عنوان کالاهای اساسی، پیش نیاز هرگونه فعالیت اقتصادی و تولیدی است و پشتیبانی از آن میتواند در رونق تولید موثر باشد. این صنعت در سال ۹۷ چهل هزار میلیارد تومان وارد بازار کرده است که از این مقدار ۳۳ هزار میلیارد تومان به صورت نقد و اوراق بوده و هفت هزار میلیارد تومان نیز توسط بخش خصوصی پول بوده است. درآمد وزارت نیرو در سال97، ۲۵ هزار میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ ۲۱ هزار میلیارد تومان از طریق صنعت برق و ۴ هزار میلیارد تومان از حوزه آب و فاضلاب بوده است.
در ادامه جلسه درباره تعرفهها و امکان واقعی شدن آنها بحث و تبادل نظر شد و این بحث مطرح شد که اگر تعرفهها واقعی نشوند چه راهکارهایی باید برای آن در نظر گرفت. تبدیل پستها به پستهای دفنی و بهرهمندی از زمینهای در اختیار وزارت نیرو و تبدیل آنها به نقدینگی همچنین ایجاد صندوق پروژه برای اجرای طرحهای زیربنایی از راهکارهای ارائه شده بود. همچنین به ضرورت همکاریهای ساتکاب با بخش خصوصی اشاره و تاکید شد ماموریت این شرکت همکاری با بخش خصوصی است.
موضوع تهیه وندور لیست وزارت نیرو با همکاری سندیکا و فدراسیون آب و همکاری در برگزاری نمایشگاهها و رویدادهای داخلی و خارجی مورد توافق و تاکید طرفین قرار گرفت.
رئیس هیئت مدیره سندیکا احیای ساتکاب را گامی مثبت تلقی کرده و گفت: احیای این شرکت فضای امید را در بخش دولتی و خصوصی ایجاد کرده است. ساتکاب باید تلاش کند بر موضوعات ذیربط متمرکز شده و ارتباط خود را با بخش خصوصی از کانال سندیکا و تشکلهای مرتبط پیگیری کند.
وی ادامه داد: برای همکاریهای فیمابین باید یک روش سیستماتیک و عملی تعریف شود، روال ارتباطی بین ساتکاب و سندیکا نیز باید به صورت مشخص و شفاف باشد.
نایب رئیس هیئت مدیره سندیکا نیز با تاکید بر ظرفیتهای موجود در تشکلها اظهار کرد: ظرفیتهای موجود در تشکلها ایجاب میکند که برخی موازیکاریها توسط ساتکاب صورت نگیرد. وی با اشاره به اینکه صنعت برق بالاترین ارزش افزوده را در میان صنایع مختلف دارد، گفت: شاید ساتکاب بتواند ظرفیتهای ماده ۱۲ را محقق کند.
مدیرعامل شرکت ساتکاب با اشاره به اینکه ساتکاب در تلاش است مصوبه هیات دولت را برای تبدیل به سازمان توسعهای اخذ کند، تصریح کرد: ایجاد یک یا دو شرکت صادراتی با مشارکت ساتکاب باید پیگیری شود، این دو شرکت یکی در حوزه آب و دیگری باید در حوزه برق باشد. ایجاد دفتر در کشورهای هدف در اساسنامه ساتکاب لحاظ شده است لذا باید این هدف را جدی گرفت و دنبال کرد.
در ادامه جلسه فیاضی استقبال فدراسیون آب را از وندور لیست و همچنین تبدیل ساتکاب به یک سازمان توسعهای اعلام و درخواست کرد وندور لیست با مشارکت تشکلهای مرتبط تهیه شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ادبیات مشترک بین ساتکاب و تشکلهای معین حوزه آب و برق وجود دارد، ادامه داد: بهتر است هر چه سریعتر اقدامات اجرایی در حوزه همکاریهای ساتکاب و تشکلها کلید بخورد.
در ادامه مدیرعامل شرکت ساتکاب به ضرورت ارتباط سازندگان، پیمانکاران و مشاوران با مدیران ارشد صنعت برق اشاره کرد و گفت: برای همکاریهای مشترک نشستی غیر رسمی با حضور بخش خصوصی و مدیران ارشد صنعت آب و برق در نظر گرفته شده است
در پایان نیز جلیلیان مشاور مدیرعامل ساتکاب علاوه بر پیشنهاد ایجاد کارگروههای تخصصی مشترک درخواست کردند که یک نسخه از استراتژیهای توسعه صادرات صنعت برق (که توسط سندیکا و به دستور وزیر تهیه شده است)، و سند راهبردی توسعه کسب و کار در اختیار شرکت ساتکاب قرار بگیرد. همچنین بنا شد که جلسات و هماهنگیهای فیمابین در رسانههای سندیکا منعکس و سندیکا پیشنهادات خود در خصوص همکاریهای فیمابین را به ساتکاب اعلام کند.